Subsidies voor innovatie en ontwikkeling

27/7/2023

scroll verder

Subsidies voor innovatie

Wanneer je je bezig houdt met technologie en innovatie is de kans groot dat je in aanmerking komt voor subsidies. Maar: er zijn 1500+ regelingen. Hoe behaal je het maximale rendement zonder het overzicht te verliezen? Daarom hebben wij het overzichtelijk voor je gemaakt. Innovatiesubsidies zijn onder te verdelen in 5 thema's.

Per thema leggen we een aantal kansrijke subsidieregelingen voor. Aan de hand van de links vind je meer informatie over het budget, de openstelling en de voorwaarden.

1. Haalbaarheidsstudies

Een haalbaarheidsstudie is een vooronderzoek. Je onderzoekt of het mogelijk is een innovatie te realiseren. Er zijn veel haalbaarheidsstudies, met kleine of grote subsidiebedragen. Maar de meest bekende zijn onder andere:

2. Onderzoek

Subsidies voor het doen van onderzoek naar bijvoorbeeld nieuwe technologieën. Dit geldt voor zowel kennisinstellingen als bedrijven. Bekende subsidies voor het doen van onderzoek zijn onder andere:

3. Ontwikkeling

Bezig met het ontwikkelen van een nieuwe technologie, product of dienst? Er zijn verschillende regelingen om je kosten te dekken. Bekende subsidies voor het doen van onderzoek zijn onder andere:

4. Demonstratie

Van plan je technologie, product of dienst te demonstreren bij een mogelijke afnemer in het binnen- of buitenland? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor subsidies om kosten hiervan te reduceren. Enkele voorbeelden van subsidies voor een demonstratieproject zijn:

5. Industrialisatie

Klaar voor opschaling en uitrol? Dit vergt investering. Van jouw organisatie, maar soms kunnen je klanten ook subsidie krijgen op het aankopen van jouw product. Voorbeelden van subsidies in de industrialisatie en investeringsfase zijn:

En nog veel meer

Naast de genoemde regelingen zijn er nog veel meer subsidiekansen die door organisaties vaak onbenut blijven. Benieuwd waar jij nog geld laat liggen? We gaan graag met je in gesprek over jouw mogelijkheden.