Subsidie Circulaire Ketenprojecten

26/7/2023

scroll verder

Samenwerken aan een duurzame toekomst

Ben jij als ondernemer bezig met het ontwerpen, produceren of organiseren van een product, proces of dienst in een circulair ketensamenwerkingsverband? Dan kun jij vanaf donderdag 23 maart 2023 gebruik maken van de Subsidie Circulaire Ketenprojecten (SCK). Deze subsidie biedt ondersteuning bij het uitvoeren van activiteiten die gericht zijn op het wegnemen van drempels of belemmeringen die ondernemers tegenkomen bij het circulair ontwerpen, produceren of organiseren van hun producten, processen of diensten.

Circulaire ketenproject

Een circulair ketenproject is een samenhangend geheel van activiteiten die door een groep van minimaal 3 en maximaal 6 ondernemers worden uitgevoerd. Deze activiteiten zijn rechtstreeks verbonden aan de circulaire, nieuwheids- of samenwerkingsaspecten van de drempels of belemmeringen die de ondernemers moeten wegnemen. Het doel van het project is om gezamenlijk te werken aan de gewenste circulaire ontwikkelingen. Dit moet leiden tot een vermindering in het gebruik van grondstoffen en CO2-uitstoot. Na afloop van het project kan het product of de dienst binnen een proces worden toegepast of op de markt worden gebracht.

Budget en openstelling

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten van jou als ondernemer. Dit gaat om jouw eigen kosten en de kosten voor het inhuren van een ervaren procesbegeleider. De subsidie is maximaal €20.000 per ondernemer in een circulair ketensamenwerkingsverband. Het totale beschikbare budget voor 2023 is €4.000.000. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf donderdag 23 maart 2023.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er een aantal voorwaarden waar jij als ondernemer aan moet voldoen:

  • Er werken minimaal 3 en maximaal 6 ondernemers samen in een circulair ketensamenwerkingsverband.
  • Het samenwerkingsverband huurt een procesbegeleider in met minimaal 1 jaar ervaring in de begeleiding van ondernemingen op het vlak van circulaire economie. Dit kan zowel een rechtspersoon als een natuurlijk persoon zijn.
  • Het project heeft als doel initiatieven te stimuleren die zo hoog mogelijk op de R-ladder van circulaire strategieën staan. Projecten die overwegend gericht zijn op downcycling komen niet in aanmerking.
  • De maximale looptijd van het project is 2 jaar.

Subsidieadvies op maat

Wij helpen jou graag verder bij het aanvragen van de Subsidie Circulaire Ketenprojecten. Onze adviseurs hebben ervaring met de subsidie en weten wat er nodig is om een succesvolle aanvraag in te dienen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek. Samen werken we aan een duurzame toekomst.