Openstelling DEI+: Waterstof en groene chemie

24/4/2024

scroll verder

Wil je graag investeren in innovaties op het gebied van waterstofproductie, transport, opslag en het vernieuwend gebruik van waterstof en duurzaam opgewekte elektronen? Dan heb je vanaf 3 juli 2023 de mogelijkheid om subsidie aan te vragen uit het deelprogramma 'Waterstof en groene chemie' van de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)-regeling.

Waterstof en groene energie

Waterstof en groene chemie spelen een steeds belangrijkere rol bij het opwekken van elektriciteit, vooral in combinatie met hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Waterstof dient als een energiedrager en grondstof voor een duurzaam energiesysteem. Het is belangrijk dat dit systeem veilig, schoon, betaalbaar en goed bruikbaar is. De DEI+ subsidieert innovaties op het gebied van hernieuwbare waterstof en hernieuwbare waterstofdragers.

De DEI+ Waterstof en groene chemie wordt gefinancierd door GroenvermogenNL. Het totale budget voor deze subsidieregeling bedraagt 40 miljoen euro.

Aanvragen

De aanvraagperiode voor DEI+ Waterstof en groene chemie loopt van 3 juli 2023 tot 25 juni 2024. De subsidieaanvragen worden behandeld op basis van het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Deze subsidieaanvraag is bedoeld voor bedrijven die innovatieve producten en diensten willen ontwikkelen die bijdragen aan:

  • De productie van waterstof
  • De transport en opslag van waterstof(dragers).
  • Het vernieuwend gebruik van waterstof(drager) en groene elektronen.

Daarnaast moeten projecten voldoen aan de voorwaarden van de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+).

Hoe verder?

Wil je meer informatie over DEI+ Waterstof en groene chemie? Of wil je weten of je in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Neem dan contact met ons op.