Openstelling MIT Haalbaarheid

19/2/2024

scroll verder

MIT Haalbaarheid in het kort

Loop je rond met een innovatief idee en wil je dit verder onderzoeken? De MIT haalbaarheid is bedoeld voor bedrijven die de technische en economische risico's van een voorgenomen innovatietraject in kaart willen brengen. Hieronder valt literatuuronderzoek, marktverkenning of industrieel onderzoek. De regeling volgt het 'first come, first serve' principe.

Voorwaarden MIT Haalbaarheid

Een MIT Haalbaarheid moet voldoen aan een aantal criteria:

  1. Het project mag nog niet gestart zijn.
  2. Haalbaarheidsprojecten zijn uitsluitend individueel aan te vragen.
  3. Het project moet aansluiten op (één van) maatschappelijke missies en de bijbehorende de Kennis- en Innovatie Agenda's (KIA).

Projecten worden beoordeeld op de mate van innovativiteit en economisch perspectief.

Hoogte subsidiebedrag en budget

De MIT Haalbaarheid is een cash-subsidie met een maximaal subsidiebedrag van € 20.000.

Het landelijke MIT-budget wordt verdeeld over acht regio's. Elke regio heeft zijn eigen budgetten. De informatie over deze budgetten is te vinden bij de regio's zelf, of via een overzicht van de RVO-website.

Openstelling MIT Haalbaarheid

Vaak opent de regeling MIT Haalbaarheid subsidieregeling in april. De exacte datum van de openstelling in 2024 nog niet bekend. Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van de openstellingsdatum.

Hulp nodig?

Heb jij weinig tijd of moeite met het formuleren van een goede subsidieaanvraag? Of wil je toetsen of jouw projectidee in aanmerking komt voor de MIT Haalbaarheid subsidie? Wederic helpt je graag verder. Bel naar +31 35 887 1180 of vul het contactformulier in. Onze consultants nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.