T-Minus Engineering

Subsidie voor sounding rockets

scroll verder

Voor T-Minus Engineering hebben wij een DHI subsidie aangevraagd voor een demonstratieproject van de DART. Met de DHI subsidie kunnen bedrijven mogelijke afnemers in het buitenland overtuigen van een nieuwe technologie, product of dienst, of de mogelijkheden onderzoeken om in het buitenland te investeren.

De T-Minus Dart.

T-Minus biedt commerciële suborbitale platforms voor wetenschappelijk onderzoek, commerciële toepassingen en defensie.

Een bepaald deel van de atmosfeer wordt tot nu toe nauwelijks onderzocht. Op hoogtes tussen 50 en 120 km is de luchtdichtheid te laag voor ballonnen om te zweven, en te hoog voor satellieten om hun baan te behouden. Sounding rockets kunnen worden gebruikt om in-situ metingen uit te voeren, maar deze zijn meestal te duur voor eenvoudige en frequente missies. De T-Minus DART is een systeem dat het sonderen van de bovenste atmosferische laag snel en goedkoop maakt.

Lancering van de T-Minus DART, Noorwegen

DHI

Met de DHI subsidie kunnen bedrijven mogelijke afnemers in het buitenland overtuigen van nieuwe technologie, product of dienst, of de mogelijkheden onderzoeken om in het buitenland te investeren.

Voor T-Minus Engineering hebben we succesvol een demonstratieproject aangevraagd. Met het geld kan de nieuwe technologie gedemonstreerd worden aan potentiële klanten in het buitenland.

Demonstratieproject

Met een demonstratieproject kun je een technologie demonstreren. Het doel is om aan te tonen dat de technologie effectief en rendabel is. De voorwaarden voor deze subsidie zijn:

  • De technologie, kapitaalgoed of dienst is nieuw op de doelmarkt.
  • De technologie, kapitaalgoed of dienst wordt op kleine schaal in een werkbare situatie gedemonstreerd.
  • Je toont aan dat er toegevoegde waarde is en dat het project onder lokale omstandigheden toepasbaar is.
  • De activiteiten binnen een demonstratieproject hebben een duidelijk demonstratiekarakter.
  • Binnen 3 jaar is de verwachte export ten minste 10 keer hoger dan het subsidiebedrag.
  • Tijdens het demonstratieproject mag je geen producten of diensten leveren.
Kennismaken?

Vragen of opmerkingen? Of benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij lichten graag onze werkwijze toe in een kennismakingsgesprek.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.