Nxus

Startsubsidie voor kansrijke EdTech startup

scroll verder

Nxus heeft met ondersteuning van Wederic een take-off fase 1 en MIT haalbaarheid subsidie aangevraagd en toegekend gekregen. De subsidie maakt het onder andere mogelijk om nieuwe investeerders aan te trekken en het platform verder te ontwikkelen.

Werving en selectie met skill-based matching.

Via Nxus worden studenten en net afgestudeerden gematcht aan stages en afstudeerbanen op basis van de kennis en skills die zijn opgedaan tijdens de studie. Met deze skills-based matching techniek haalt Nxus alle vooroordelen uit het wervingsproces en richt zich juist op het vinden van het beste talent voor een vacature.

Ontwikkelen dankzij subsidie.

Nxus is een innovatieve IT startup dat continu bezig is met de ontwikkeling van het platform. De toegekende subsidies versnellen het ontwikkelingsproces en maken een gedegen marktonderzoek verdraaglijker. Met het geld kunnen nieuwe klanten en investeerders worden aangetrokken.

Met dank aan Wederic konden we ons platform verder ontwikkelen

"Dankzij Wederic hebben wij subsidie toegekend gekregen, die het voor ons mogelijk heeft gemaakt onze markt te onderzoeken en ons platform te ontwikkelen." Aldus oprichter Niels Baay.

Skillspaspoort de toekomst.

Nxus maakt kennisinstellingen gereed voor de digitale onderwijswereld van morgen. Zo voorziet Nxus studenten en alumni van één skillspaspoort voor een leven lang ontwikkelen. Dit door opleidingen te vertalen naar concrete kennis en skills. Kennisinstellingen hebben de mogelijkheid om deze skills ook te endorsen.

Voor het skillspaspoort maakt Nxus gebruik van de skills taxonomie, ontwikkeld door de Europese Commissie, waar een database van meer dan 14,000 skills wordt gebruikt om opleidingen in te vertalen.

Voor werkgevers.

Nxus optimaliseert de talent-pool van universiteiten en hogescholen om meer dan 3000 studenten en net afgestudeerden een gelijke kans te geven op de arbeidsmarkt.

Door de focus te leggen op geverifieerde kennis en skills die worden opgedaan gedurende de studie, gebruikt Nxus skills-based matching om het beste talent te koppelen aan een bedrijf.

Voor kennisinstellingen.

Kennisinstellingen worden voorzien van een (afgesloten) learning community voor alle betrokken stakeholders. Een voorbeeld is het Career Central platform van Radboud, waar studenten, alumni, docenten en bedrijfsrelaties op één platform samenkomen.

Voor young professionals.

Nxus is als een Tinder voor de arbeidsmarkt. Als starter ontvang je dagelijks nieuwe vacatures in de inbox, waar direct op gereageerd kan worden. Nxus matcht de starters met vacatures op basis van vaardigheden, academische achtergrond en werkervaring. Zo ziet de student alleen vacatures waaraan zij aan de eisen voldoen.

Advies.

Naast het aanvragen van subsidies en financiering, adviseert Wederic op het gebied van positionering en propositieontwerp. Onze consultants, met kennis uit de branche, zitten regelmatig met Nxus aan tafel om vraagstukken op te pakken.

Kennismaken?

Vragen of opmerkingen? Of benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij lichten graag onze werkwijze toe in een kennismakingsgesprek.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.